Catàleg d'Espectacles

Catàleg

  • Inici
  • Els ulls de l'etern germà

    La Perla 29

    Tel. 93 2171770
    Management: Barbeta, Gina
    gina@laperla29.cat
    http://www.laperla29.cat

    La Perla 29, S L
    Carrer del Carme. 08001 Barcelona
    Tel. 93 217 17 70
    bet.orfila@laperla29.cat
    http://www.laperla29.cat

    Teatre

    Teatre

    Adults

    Sinopsi

    Aquest és el primer muntatge que va fer La Perla 29, ara farà exactament 20 anys. El vam fer a la Sala Beckett i, d’alguna manera, encara sentim que allà hi havia el nucli d’una cosa que després hem anat desplegant. De la nostra estètica. De la nostra recerca. Es tracta d’una adaptació del relat breu de Stefan Zweig amb dos actors que fan alhora de personatges i narradors, i un músic que interpreta, acompanya i il·lustra el text. Això és el més important, la història que s’explica. Cal servir-la bé, acompanyar l’espectador perquè viatgi seguint els actors i visqui tota la faula projectant cada imatge i cada concepte de la penetrant narració de Zweig. La veu és el primer element, d’ella sorgeixen les paraules: la paraula dita, la paraula llegida, interpretada, declamada, xiuxiuejada, musicada, cantada, recordada… i els gestos, les intencions, i les accions que l’acompanyen.

    Vint anys després, recuperem aquesta petita joia que en el seu moment va trobar una excel·lent rebuda per part del públic d’arreu del territori. Volem tornar a passar pels Ulls de l’etern germà, ens interpel·la d’una manera emocionant, punyent i inspiradora.
     
    “Aquesta és la història de Virata, enaltit pel seu poble amb els quatre noms de la virtut, de qui però no hi ha res escrit a les cròniques dels sobirans ni als llibres dels savis, i la memòria del qual va ser oblidada pels homes.”

    Fitxa Artística

    Autor/rs: Stefan Zweig. Traducció: Marisa Siguan

    Direcció: Oriol Broggi

    Intèrprets: Intèrprets: Òscar Muñoz i Xavier Ripoll. Músic: Marc Serra

    Producció: La Perla 29

    Durada: 1 h 30 min

    Compartir a les xarxes social