Catàleg d'Espectacles

Catàleg

  • Inici
  • Els Buonaparte

    Teatre Akadèmia - Bitò


    Bitò Produccions
    Pati del teatre, 2. 17190 Salt
    Tel. 932418288
    elena.distribucio@bito.pro
    http://www.bito.pro

    Teatre

    Teatre

    Adults

    Sinopsi

    A Espanya al 1808, les cartes que van determinar la deriva de tot un país per a segles, es van jugar una nit a Vitòria en una intensa conversa entre dos germans i un mameluc. Napoleó Bonaparte i el seu germà Josep, llavors rei d’Espanya, es troben in extremis quan aquest fugia espaordit cap a França després de la derrota de Bailèn. Mai s’ha sabut exactament què es van dir, però el fet és que l’emperador va “convèncer” al seu germà de seguir amb l’àrdua empresa d’educar per la llibertat, la igualtat i la fraternitat a aquest país d’incultes esclafats per la religió i els Borbons. Però el destí és tossut i va durar el que va durar...

    Ens trobem en una cambra d’hostal, on han localitzat una banyera per apaivagar els nervis de Napoleó. Rustam, el seu mameluc, que sempre l’acompanyava i li cobria quasi totes les necessitats, l’està omplint, i arriba “Pepe Botella”, Josep Bonaparte.Comença aquí un combat dialèctic esmolat i rigorós, on la historia s’anirà escrivint, però per sota anirà apareixent, quasi com una gran farsa, tot allò que s’amaga; els desitjos, les raons, les inseguretats, l’idealisme més pur barrejat amb la fragilitat més humana, convertint l’un i l’altre en un cúmul de carències i de necessitats, escoltats per un servent que s’ho mira i interfereix amb sabia supervivència.
    Una comèdia de gran intensitat física i emocional on la intel·ligència anirà intentant obrir-se pas dintre dels imperatius gairebé vodevilesc de la situació. Una comèdia plena de bones raons que amaguen les virtuts i els pecats més inconfessables.

    Fitxa Artística

    Autor/rs: Ramon Madaula

    Direcció: Sílvia Munt

    Intèrprets: Pau Roca, David Bagés i Oriol Guinart

    Producció: Teatre Akadèmia

    Durada: 1 h 15 min

    Compartir a les xarxes social