Catàleg d'Espectacles

Catàleg

  • Inici
  • El meu poble i jo

    Santamandra

    Es Caravar, 1
    08350 Arenys de Mar
    Tel. 686 612 159
    admin@santamandra.com

    - Sense agència

    Foto_El meu poble i jo
    Música

    Música i teatre

    Adults

    Sinopsi

    EL MEU POBLE I JO

    L’any 1936 Salvador Espriu tenia vint-i-dos anys. La Guerra Civil li produí un profund impacte i va marcar d’una forma claríssima la seva obra. A partir d’una selecció dels seus poemes, l’espectacle “El meu poble i jo” convida l’espectador a recordar alguns dels episodis més cruels d’aquella guerra.

    La música i la paraula es donen la mà en un espectacle esfereïdor, de gran potencia visual, que pretén contextualitzar l’obra d’Espriu en relació a les experiències personals de les dones i els homes que van patir les injustícies del règim totalitari i dictatorial que a partir del final de la guerra va governar Espanya, durant quaranta anys, amb mà de ferro.

    La música en directe, la veu de Dídac Rocher, la ballarina Anna Marín i l’actriu Bruna Cusí, interactuaran amb videoprojeccions en què personalitats destacades del món de la cultura, l’esport o el periodisme posaran cara i veu a les experiències de víctimes de la repressió del règim franquista. Així, Lluís Llach, Pep Guardiola, Sílvia Bel i Mònica Terribas, entre d’altres, faran seves les paraules de Neus Català, Salvador Puig Antich o el president Lluís Companys.

    Es tracta d’un espectacle inèdit, multimèdia, altament poètic, dirigit per Lluís Danés, en el qual el moviment, la música i les imatges s’uneixen per ajudar a l’espectador a entendre per què Espriu va escriure obres tan profundes i doloroses com La Pell de Brau o El caminant i el mur, i per recordar-lo, un cop més, com el poeta que es va mantenir fidel per sempre més al seu poble.
     

    Fitxa Artística

    Autor/rs: Espriu, S.

    Direcció Musical: Rocher, Dídac

    Intèrprets: Rocher, Dídac (veu, guitarres i launeda); Solans, Jordi (guitarres); Corominas, Narcís (piano i teclat); Molero, Xavi bateria i percussions); Maynou, Núria (violoncel i flauta travessera); Prat, Marc (contrabaix); Marín, Anna (dansa); Cusí, Bruna (dansa)

    Durada: 50 min

    Compartir a les xarxes social