Cartellera dels Espais Escènics Municipals

Escenari

 • Inici
 • Teatre
 • Música
 • Dansa
 • Circ
 • Fira Mediterrània de Manresa. Cultura popular & Músiques del món

  Ajuntament de Manresa i Departament de Cultura GENCAT

  04/10/2018 a les 09:30 h.

  Diversos espais de Manresa ms informaci

  08240 Manresa

  Reserva

  Preu: Consultar web
  Truca al 938723636 o entra a Manresana d'Equipaments Escènics

  Multidisciplinar

  Multidisciplinar

  Tots els públics

  Sinopsi

  La Seu de Manresa serà centre neuràlgic d’aquesta edició i acollirà la inauguració amb els bascos Kukai Dantza i Sharon Fridman i l’obra Erritu (ritual)
   
  Jordi Savall i Carlos Núñez, Eva Yerbabuena, Kepa Junkera, Ji Hue Chung, Juan Carlos Lérida, Bombino, Jim Black & Vox Bigerri, Chano Domínguez i Paolo Fresu... principals noms propis d’aquesta edició
   
  Amb cinc projectes en residència artística, la Fira connectarà més que mai la tradició amb altres escenes: el circ, la dansa, el jazz o la performance
   
  La Fira Mediterrània dedicarà el Focus d’enguany al patrimoni immaterial de les Illes Balears
   
  La Fira Mediterrània de Manresa proposa dedicar la seva 21a edició, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre, als rituals. I més concretament, a explorar la relació entre cultura popular, espiritualitat i comunitat i com aquesta connexió pot inspirar la creació escènica contemporània.
   
  Les cultures són el resultat de la suma del llegat dels avantpassats, que fan que cada arrel sigui única, amb un llenguatge comú i uns ritus que la identifiquen. Tant si es tracta d’una cerimònia antiquíssima com de noves formes de comportament contemporani, els rituals col·lectius destaquen sovint per la seva força estètica, uns codis depurats i una implicació comunitària que els converteix en una potent font d’inspiració per als artistes. La Fira d’enguany presentarà un bon nombre de propostes que incideixen en aquesta idea. Des de la inauguració, amb l’espectacle Erritu de Kukai Dantza sobre els rituals de pas, fins a la performance col·lectiva d’Ada Vilaró sobre l’arrel i el desarrelament, passant per la proposta de la coreògrafa Eva Yerbabuena, que tendeix ponts entre les tradicions flamenca i japonesa, o la recerca del bailaor Juan Carlos Lérida, que el portarà a captar l’espiritualitat dels oficis en un taller mecànic de Manresa, entre moltes altres.

  Les entrades es poden comprar a través del web de la Fira (www.firamediterrania.cat) i a les taquilles del Kursaal.

  Fitxa Artística

  Intèrprets: Jordi Savall, Carlos Núñez, Eva Yerbabuena, Kepa Junkera, Ji Hue Chung, Juan Carlos Lérida, Bombino, Jim Black & Vox Bigerri, Chano Domínguez, Paolo Fresu, etc.

  Producció: Ajuntament de Manresa

  Altres Actuacions

  Manresa, Diversos espais de Manresa
  05/10/2018 a les 09:30 h.

  Manresa, Diversos espais de Manresa
  06/10/2018 a les 09:30 h.

  Manresa, Diversos espais de Manresa
  07/10/2018 a les 09:30 h.

  Compartir a les xarxes social