Catàleg d'Espectacles

Catàleg

  • Inici
  • Solista

    Rocamora teatre

    Manresa, 74
    08275 Calders
    Tel. 616 438 555
    info@rocamorateatre.com
    http://www.rocamorateatre.com

    - Sense agència

    Fitxer migrat 10/09/11
    Teatre

    Titelles

    Familiar

    Sinopsi

    Després de més de vint anys de trajectòria professional en el teatre, Carles Cañellas presenta, en versió solista i en forma de relat d'un llarg viatge, un compendi de part de la seva producció per a teatre de marionetes. Espectacle compost per històries i números d'habilitat, classificable dins del gènere de les varietats, en què una acurada construcció tant plàstica com tècnica i una excel·lent manipulació de les marionetes fa possible la seva formidable acollida davant de tot tipus de públic, a partir dels tres anys, només variant-ne el tractament dramatúrgic, d'acord amb l'edat predominant del públic. Esdevé per tant un veritable espectacle de "tot terreny", vàlid igualment per a sols adults, com per a teatre infantil o públic familiar.

    Tot i que l'ordre i fins i tot la durada dels actes poden variar en funció de les ocasions, aquests són:

    INTRODUCCIÓ AMB MARIONETA: Simbolitza el descobriment de la marioneta i l'inici d'un llarg viatge. De l'interior d'una gran maleta, l'actor extrau una diminuta cadira, després un artefacte de fusta que observa detingudament sense saber per a què serveix, mentre l'està examinant sorgeix de la maleta un ninot que es mou autònomament. En la seva breu intervenció, totes les accions estan encaminades a mostrar un principi bàsic del teatre de marionetes: l'equilibri inestable.

    JOHNNY DANCE, BALLARÍ DE CLAQUÉ. Un clàssic exercici de ball en que el ritme és l'absolut protagonista.

    L'AVI MANEL TAMBÉ VOL BALLAR. Ratificant la sensació de veritable autonomia de les marionetes, l'avi talla el normal desenvolupament de l'espectacle, forçant l'actor a permetre-li l'accés a escena. Un impressionant diàleg basat en la interacció d'ambdós.

    FÈLIX, EL PALLASSO BOMBER. El moment més circenc, en què l'actor esdevé director de pista i involuntària parella còmica de la marioneta.

    PEPITA RETUERTO "LA BAILAORA". Una professional del flamenc llançada a un desenfrenat "zapateao" amb castanyoles.

    EL SOMNI DE PIERROT. Una pantomima en clau de ballet clàssic on Pierrot intenta assolir les estrelles per tots els mitjans físics que té a l'abast, fins que, exhaust, s'adorm i en el somni aconsegueix els seus propòsits.

    L'AUBUSTER EXCURSIONISTA. Una metàfora de la vida actual. Carregant amb la nostra motxilla, cada dia més plena, cada dia més cansats, seguint les fletxes que ens marquen el camí a seguir, hem de superar els obstacles que la vida ens presenta, inclòs aquells més inesperats.

    L'AVI PATINADOR. Apoteosi de la relació entre la marioneta i l'actor. La versemblança del discurs plantejat a l'espectacle arriba aquí a les seves màximes cotes. L'entranyable avi deurà aprendre a patinar per voluntat de l'actor, convertint-se en l'autèntic reflex d'un infant.

    En total, una hora plena de bon humor i grans dosis de poesia i d'humanitat que resumeixen en part l'experiència d'aquest constructor i manipulador de marionetes, considerat per la crítica internacional com un dels millors i més hàbils marionetistes europeus.

    Fitxa Artística

    Autor/rs: Cañellas, Carles

    Direcció: Cañellas, Carles

    Intèrprets: Cañellas, Carles; Rodríguez, Susanna (regidora)

    Producció: Rocamora

    Durada: 1 h

    Actuacions properes

    Sant Esteve de Palautordera, Pati de les escoles velles
    01/06/2024 a les 11:00 h. i a les 17:00 h.

    Compartir a les xarxes social