Catàleg d'Espectacles

Catàleg

  • Inici
  • Cobla catalana dels sons essencials en concert

    Cobla catalana dels sons essencials

    Mossèn Cinto, 49 2n
    08950 Esplugues de Llobregat
    Tel. 933722218
    Management: Rutllant, Mar (Amunt Prod.)
    marcel@laprincipaldelanit.cat

    Amunt Produccions
    Carrer Llarg, 33, 3r A. 17300 Blanes
    Tel. 972 332 534
    info@amuntproduccions.cat
    http://www.amuntproduccions.cat

    Foto Cobla catalana dels sons essencials
    Música

    Tradicional popular

    Adults

    Sinopsi

    COBLA CATALANA DELS SONS ESSENCIALS

    Els espectacles de la Cobla Catalana dels Sons Essencials es basen en la fusió de la formació 9 músics de la cobla amb altres elements sonors de la música popular catalana i mediterrània, aconseguint tímbriques sorprenents que traspassen el sentit del temps i de l’espai. La sonoritat dels instruments de la cobla i de la banda es combinen amb les percussions ètniques de la Mediterrània recreant l'univers sonor de la festa catalana. Els codis de la tradició oral, així com alguns aspectes del llenguatge del jaç, es posen al servei dels gèneres més nostrats i arrelats. Contrapàs, sardana, jota, rumba, ball pla i rebatut són, en bona part, el punt de partida per a la fantasia de la cobla i de cada un dels seus solistes. Un espectacle en què, melodies, tímbres i ritmes de la terra se'ns presenten en un format de rabiosa actualitat i en què la improvisació sobre material ètnic pren un paper primordial.
    «M'exalta el nou i m'enamora el vell». Amb aquesta missiva de J. V. Foix, Marcel Casellas i tot un seguit d’instrumentistes virtuosos proposen la fusió dels colors essencials de la música catalana explorant tímbriques que traspassen el sentit del temps i l'espai. Escoltarem els instruments en duet, en formació cambrística i també combinats amb el clarinet, la flauta, el saxo, la guitarra i les percussions. Els escoltarem fent solos improvisats i, de manera encara més inusual, podrem escoltar-ne les seves veus. Tot això, en el marc d'un repertori original i d'extraordinari colorit, dirigit i, en bona part creat, per Marcel Casellas.

    Fitxa Artística

    Direcció Musical: Casellas, Marcel

    Intèrprets: Campos, Jordi (tible i saxo alt); Rojo, Alfons (guitarra i guitarró); Rocosa, Toni (tenora, clarinet i percussió); Gómez, Jordi (fiscorn i trombó); Aguiar, Joan (percussions i violí); Moliner, Joan (flabiol i sac de gemecs); Oller, Ivó (trompeta); Olivé, Xarli (bateria); Casellas, Marcel (contrabaix, pandero)

    Compartir a les xarxes social