Cartellera dels Espais Escènics Municipals

Escenari

 • Inici
 • Teatre
 • Música
 • Dansa
 • Circ
 • El llibertí

  Anexa

  06/04/2019 a les 20:00 h.

  Teatre Joventut ms informaci

  Joventut, 4
  08901 Hospitalet de Llobregat
  Tel. 934 029 674

  Reserva

  Preu: 22€
  Truca al 902044226 o entra a Ticketea

  FS-El llibertí
  Teatre

  Teatre

  Adults

  Sinopsi

  EL LLIBERTÍ

  "És la més divertida de les meves comèdies. Fou escrita a la primavera, per celebrar la primavera, amb un fort sentiment de renaixença i d'energia vital."

  EL LLIBERTÍ està basat en una situació real: una vetllada de pintura entre Diderot i Madame Therbouche. Madame Therbouche va demanar a Diderot que es quedés nu completament i ell així ho va fer, però a causa de l'atractiu que ella desprenia, els pensaments del filòsof varen començar a manifestar-se entre les seves cames. Quan Madame Therbouche se n'adona, escandalitzada, llença un crit que Diderot precisa: "Estiguis tranquil·la, jo sóc menys dur que vostè." Em divertia aquesta inversió de situacions i valors, l'home objecte i la dona subjecte, la filosofia que posa per a la pintura sense recaure en les habituals imatges de "vanitat": la calavera, el llibre, la clepsidra, la meditació a la dèbil llum d'una espelma tremolosa d'un vell pròxim a la mort.
  He inclòs els problemes que Diderot va patir durant 20 anys amb la redacció de "L'Enciclopèdia". En aquella època els lectors més reflexius es varen escandalitzar per l'absència de la veu Virtut en aquell tom, que havia de ser la primera i el súmmum del coneixement del món.
  A la meva comèdia la virtut és substituïda per l'ètica, que avui dia és més evocadora a les nostres oïdes, i he concentrat en les peripècies relatives a la redacció d'aquesta veu les dificultats que Diderot va travessar durant tota la seva vida per intentar escriure sobre una moral sòlida i definitiva.

  Eric-Emmanuel Schmitt

  Fitxa Artística

  Autor/rs: Schmitt, Eric - Emmanuel

  Direcció: Bozzo, Joan lluís

  Intèrprets: Madaula, Ramon; Guallar, Montse; Borràs, Jofre; Renom, Rosa/Millà, Marta; Bonnín, Nausica; Vives, Paula

  Producció: 3 X TR3S, SA

  Durada: 1h 40 min

  Altres Actuacions

  Vic, L'Atlàntida. Sala Ramon Montanyà
  28/04/2019 a les 18:00 h.

  Compartir a les xarxes social

  Com arribar?

  Amplia mapa ms inforamci